Opštinski nivo takmičenja

 

SRPSKI JEZIK – Takmičenje je održano 10.03.2018. godine u našoj školi. Snježana Kokeza (VII razred) je osvojila drugo, a Natalija Kesić (VII razred) šesto mjesto.

PRAVOSLAVNA VJERONAUKA - Takmičenje je održano 17.02. 2018. Godine u Aleksandrovcu i našu školu su predstavljali: Mirjana Dobrica–prvo mjesto i Natalija Kesić– četvrto mjesto.

NA EPARHIJSKOM TAKMIČENјU MIRJANA DOBRICA JE OSVOJILA PRVO MJESTO.
NA REPUBLIČKOM TAKMIČENJU ODRŽANOM U TREBINJU 28. APRILA MIRJANA JE OSVOJILA 4. MJESTO.

INFORMATIKA – Takmičenje održano 03.03.2018. godine u školi u Laktašima. Naši učenik Marko Dimitrić je osvojio prvo mjesto sa 100 osvojenih bodova.
REGIONALNO TAKMIČENJE je održano u Srbcu 24.3.2018 godine. Domaćin je bila škola "Jovan Jovanović Zmaj". Naš Marko Dimitrić je osvojio 4. mjesto.
REPUBLIČKO TAKMIČENJE je održano 28. aprila 2018. godine u Stanarima i Marko je osvojio prvo mjesto i plasman na Informatičku olimpijadu.

MATEMATIKA – Takmičenje održano 24.02.2018. godine u Slatini. Bojan Makarić ( VII razred) je osvojio prvo mjesto, Snježana Kokeza četvrto mjesto,Luka Ševa (osmi razred) 4.mjesto, Miloš Radovanović šesto mjesto, Marko Dimitrić ( deveti razred) je osvojio prvo mjesto, a Bojan Kovačević drugo mjesto .
Na Regionalnom takmičenju iz matematike su nas predstavljali Marko Dimitrić, osvojio 1. mjesto i Bojan Makarić, osvojio 5. mjesto. Takmičenje je održano u Prijedoru u OŠ "Branko Radičević".
REPUBLIČKO TAKMIČENJE je održano u Istočnom Sarajevu 21. aprila 2018. godine. Marko Dimitrić je osvojio drugo mjesto i plasman na Matematičku olimpijadu

FIZIKA – Takmičenje održano 10.03.201. godine u školi u Trnu. Učenik Marko Dimitrić(IX razred) osvojio je drugo mjesto, a učenica MIhaela Ilić treće mjesto. Učenice Snježana Kokeza i Natalija Kesić(VII razred) su osvojile drugo, odnosno šesto mjesto.

Istorija – Takmičenje održano 17.03.2018. godine u školi u Slatini. Našu školu se predstavljale učenice devetog razreda, Miljana Božičković(1. mjesto) i Anja Avram(2. mjesto).
Na Regionalnom takmičenju iz istorije Miljana Božičković je zauzela prvo mjesto.

ODBOJKA – Takmičenje je održano 24.02. 2018. godine, a domaćin takmičenja je bila škola u Slatini. Ekipa djevojčica je osvojila prvo mjesto, kao i ekipa dječaka.

FUDBAL - ekipa škole je zauzela treće mjesto na Regionalnom takmičenju učenika osnovnih škola. Takmičenje je održano u Farma-prom sporskom centru u Banjaluci 28.3.2018. godine

Na Regionalnom atletskom takmičenju Sofija Delić je osvojila prvo mjesto u bacanju kugle i plasirala se na republičko takmičenje

NA REGIONALNA TAKMIČENјA SU SE PLASIRALI :

IZ - INFORMATIKE – MARKO DIMITRIĆ ( datum takmičenja biće naknadno objavlјen),

IZ – MATEMATIKE - MARKO DIMITRIĆ, BOJAN KOVAČEVIĆ I BOJAN MAKARIĆ (takmičenje se održava 25.03.2017. godine u Banjoj Luci)

IZ ISTORIJE - MIRJANA BOŽIČKOVIĆ I ANJA AVRAM

ODBOJKAŠKE EKIPE ŠKOLE, DJEČACI I DJEVOJČICE

NA EPARHIJSKO TAKMIČENјE IZ PREDMETA PRAVOSLAVNA VJERONAUKA PLASIRALA SE MIRJANA DOBRICA.

Marko Dimitrić, učenik IX3 odjeljenja.

Posato simbol uspjeha, istrajnosti i iznimnog talenta koji unapređuje radom i proširivanjem svojih vidika. Matematika, kao i sve prirodne nauke, jesu njegova ljubav i oblast kojom želi da se bavi u životu. Analitičan po prirodi, trudi se da mnoge pojave predstavi matematičkim obrascima, i u tom pokazuje izvanrednu vještinu. Ima mnoga interesovanja, i veoma je svestran. Za takmičenja se sprema tako što vježba i uči iz grešaka. Priznaje da ga neuspjeh veoma demorališe, ali se trudi da iz toga izvuče najbolje. Marko je nanizao mnoge uspjehe na Regionalnom i Republičkom takmičenju iz matematike, kao i Regionalnim takmičenjima iz fizike i informatike. Ostvario je zapažen rezultat na Državnom matematičkom takmičenju, gdje mu je bod falio za plasman na Evropsku matematičku olimpijadu. Svijet u budućnosti vidi prilično pesimistično, ali vjeruje da će njegovo zalaganje i rad svih mladih, talentovanih ljudi promjeniti put kojim sada idemo. Ističe da ne postoji neka posebna formula za uspjeh, osim razvijanja talenata predanog rada na sebi.

Marko je zauzeo 3. mjesto na Državnom takmičenju iz informatike koje je 2.6.2018. godine održano na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu u konkurenciji preko 30 takmičara. Ovim je ostvario pravo učešća na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi i razigravanju za Evropsku juniorsku olimpijadu. Razigravanje se održava na ETF-u u Sarajevu 9. juna 2018. godine.
Ove godine po prvi put u našoj školi je organizovan i Izazov Dabar informatičar. Izazov ima za cilj da pruži priliku svima za jedan novi susret sa informatikom u svakodnevnom životu i informatikom kao naučnom disciplinom. I ovdje je Marko ostvario zapažene rezultate plasiravši se u polufinale takmičenja, koje se održava na Internacionalnom univerzitetu Sarajevo 9.6.2018. godine.
Marku želimo mnogo uspjeha u subotu, 9. Juna u Sarajevu, ali i na svim njegovim takmičenjima kojih će svakako biti mnogu u životu.

Održano međunarodno takmičenje "Dabar informatičar"

 

Izazov Dabar informatičar je namjenjen učenicima osnovnih i srednjih škola. Izazov ima za osnovni cilj da omogući učenicima da se zabave, nešto novo nauče i da pokažu sve svoje talente, i poznate i skrivene.
Izazov takođe ima za cilj da pruži priliku svima za jedan novi susret sa informatikom u svakodnevnom životu i informatikom kao naučnom disciplinom.

U petak, 24.11.2017. godine, završen je kvalifikacioni krug takmičenja. Ukupno 92 učenika naše škole je učestvovalo na takmičenjeu u kojem učestvuje više od 2,2 miliona djece iz cijelog svijeta.
Organizatori su objavili preliminarne rezultate nakon čega se takmičenje nastavlja na višim nivoima.
Ukupno 76 učenika naše škole je ostvarilo pravo učešća u Prvom kvalifikacionom kolu, koje će se održati 24. februara. Svaki učenik, ukoliko je stekao pravo za takmičenje, je obavezan napraviti prijavu.
Drugo kvalifikaciono takmičenje će se održati od 7. do 14. aprila. Pravo učešća imaju učenici koji su imali 200 i više bodova na Prvom kvalifikacionom takmičenju. Rezultate možete pogledati na sljedećem linku: Rezultati
Prijava za Drugo kvalifikaciono takmičenje “Dabar informatičar” se može uraditi do 3. aprila na sljedećem linku:Prijava za takmičenje


IZVJEŠTAJ o održanom „Sportskom danu“

Sportski dan u JUOŠ „Desanka Maksimović“, Trn postala je redovna školska, godišnja aktivnost u kojoj svi učenici naše škole imaju mogućnost da pokažu svoje sportske sposobnosti i dostignuća, ali i da se druže, uživaju u sportu, prirodi i druženju. Ova aktivnost koja se pažljivo planira, priprema i realizuje obuhvata sve učenike naše škole od prvog do devetog razreda.

Sportski dan realizovan je nizom aktivnosti prije i u toku samog dana. On je planiran GPRŠ i odlukom Odbora za obilježavanje Dana škole. Takmičenja u pojedinim disciplinama realizovana su prije 19. aprila, dok su završna takmičenja organizovana i realizovana tokom samog Sportskog dana koji je realizovan 31. maja 2018. godine.

Aktivnosti u toku „Sportskog dana“:
1. Predtakmičenja su održana iz sljedećih sportskih disciplina:
•  košarka za V razred;
•  rukomet VI i VII razred zajedno; dječaci,
•  rukomet VI i VII razred zajedno, djevojčice
•  fudbal IV i V razred,zajedno;
•  fudbal VI i VII razred, zajedno, dok je utakmica između VIII i IX razreda održana na Sportskom danu.
Prije samog početka takmičenja učenicima i nastavnicima se obrato direktor škole Radoslav Savanović i tom prilikom poželio je uspjeh i lijepo druženje svim učenicima. Nakon toga je uručena nagrada najboljem učeniku generacije Marku Dimitriću.

Rezultati takmičenja:

Održano prvo kolo SPARKreators lige

 

U regionalnom centru OŠ „Ivo Andrić“, Banjaluka u petak 20.10.2017.godine održano je 1. fizičko kolo Time je u ovom centru i otvorena SPARKreators liga za 2017./2018. školsku godinu.
Učenici 11 škola iz banjalučke regije su učestvovali u 1. Kolu lige . Posebno zadovoljstvo je bilo posmatrati male programere kako kodiraju, testiraju robote, popravljaju kodove, bore se, navijaju .
Cilj projekta je unapređenje nastave, koje mora podrazumijevati sticanje znanja i vještina u područjima nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike. U svijetu se za navedena područja koristi akronim STEM (science, technology, engineering and mathematics). Promovisanjem STEM zanimanja u BiH djeca će pokazati veću motivisanost za rad, učenje, ali i timski rad. SPARKreators projektom ćemo upoznati osnovnoškolske uzraste s robotikom, automatikom i programiranjem. 

Učestvovali smo u drugom kolu SPARKreators lige

U regionalnom centru OŠ „Ivo Andrić“, Banjaluka u petak 23.3.2018. godine održano je drugo kolo SPARKreators lige. Naš učenik Pavle Cvijanović (IV razred) je osvojio prvo mjesto u kategoriji mlađih učenika. Stariju dobnu skupinu su činili Sara Pavković i Kristian Gatarić(VI razred).

Učešćem u ovom projektu želimo   motivisati učenike da sa lјubavlјu i zadovolјstvom uče. Da imaju zanimlјivu nastavu, inovativnu, da slobodno ulaze u sektor informacijskih tehnologija , ali i osigurati im mogućnost da to sve paraktično isprobaju i da se pokušaju profesionalno orijentisati u tom smijeru još od malih nogu.

U ovaj posao krenuli smo obukom našeg nastavnog kadra koju je vršila SPARK school u JUOŠ ,,Ivo Andrić“ , Banja Luka. Nakon obuke naših nastavnika dobili smo dva robota i potrebne upute kako da realizujemo početne aktivnosti sa našim učenicima. Da ih pripremimo, uvježbamo i da se odazovemo prvom takmičenju SPARKškola.

Učenici su radili u dvije grupe. Sa mlađom uzrasnom grupom od prvog do petog razreda radio je učitelј Petar Drlјača a sa starijom uzrasnom grupom od šestog do devetog razreda radio je nastavnik informatike Dušan Ivković. Učenici su prijavlјeni na takmičenje koje će se održati u JUOŠ ,,Ivo Andrić“ Banja Luka

Tokom školske 2017./2018. godine održaće se ukupno pet kola takmičenja. Kolo takmičenja može se održati na dva načina: fizičko i online kolo.
Plan takmičenja:
•  fizičko kolo - 10. mjesec; ( 16. - 20.10.2017.)

•  online kolo - 11. mjesec; (13. - 17.11.2017.)

•  online kolo - 2. mjesec; ( 19. - 23.2.2018.)

•  fizičko kolo - 3. mjesec; ( 19. - 23.3.2018.)

•  online kolo - 5. mjesec; ( 7. - 11.5.2018.)